Mikäs sen hienompaa kuin viettää Itsenäisyyspäivä salibandyn seurassa.

Kondis suuntasi kohti Myllypuron Arena Centreä tavoitteenaan vihdoin laittaa stoppi turnauksia vaivannut 1 voitto-1 tappio putkea.

Kuten tuttua,ketjuja oli hieman rukattu uuteen uskoon. Ne näyttäytyivät nyt muodossa Jani-Jugi-Joni,Jykä-Jesse-Katri,Sauli-Jesse-Toni.

Puolustuksessa luutivat kivenkovat pelimiehet Eki, Tuomo, Tero, Aaro ,Pasi ja Andreas

Ensimmäisestä ottelusta oli odotettavissa hankala,olihan vastassa Espoon Oilersin juniorikoulun tuote,Oilers Patriots(englantia osaamattomille Oilersin Isänmaalliset näin itsenäisyyspäivän kunniaksi). Kyseinen joukkue on Oilersin 1991 syntynyttä ikäluokkaa ja oli ennen Kondiksen kohtaamista sarjassa pisteen takana sarjataulukossa.

Ottelu alkoi tunnustellen, molemmat joukkueet vaikuttivat hieman hermostuneilta ja pallo poltti lavassa yhdellä jos toisellakin.

Onneksi se ei polttanut Saulin lavassa joka räväytti Kondiksen 1-0 johtomaalin ajassa 5:45 Tonin syötöstä. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Sitten alkoi TUOMARISHOW,kuten ilmeisesti on nykyään pakko Kondiksen peleissä. Ajassa 9:33 Kondis sai jatkuvasta väärästä pelitavasta jäähyn joka oli täysin ansaittu. Ottelun alun tähän asti olimme olleet koko ajan hieman myöhässä tilanteista ja siitä syystä vastustajan mailat saivat kyytiä. Jäähyn kävi kärsimässä Pasi jonka rike oli se viimeinen niitti.

Tuo jäähy tapettiin kunnialla,Patriots ei saanut ainuttakaan vaarallista tekopaikkaa ja ne jotka päätyivät maalille asti hoiteli Nikke ihastuttavalla varmuudella.

Joukkuerangaistus katkaisi taas ottelun kulun ajassa 13:44 ja syynä väärä vaihto.Kärsijänä Joni. Tuonakaan aikana ei Patriots saanut palloa verkkoon tai edes sen läheisyyteen.

Ensimmäinen erä ei ollut kaunista peliä,mutta jäähyntappo oli todella tehokasta.

Toisen erän alkuvaiheissa, ajassa 23:56 Kondis pääsi iskemään vapaalyönnistä 2-0 maalin. Jani laittoi vasemmasta laidasta vaparin maalille jonka Joni ohjasi maalivahdin kypärään ja sitten löi ilmasta reboundin verkon perukoille. Maali oli varmasti suuri pettymys Oilersille joka loi hyökkäyksiä mutta ei kyennyt saamaan niistä mitään vaarallista aikaan.

Oilersin "pyöritys" aiheutti kuitenkin lisää jäähyjä. Toisen erän lopussa saivat sekä Jani että  Jykä jäähyt. Tuonakaan aikana eivät Oilersin junnut kyenneet raottamaan Niken maalilleen muuraamaa muuria.

Kolmannen erän alussa Jykä otti uudemman kerran jäähyn ja paranteli näin asemiaan myös jäähypörssissä. Aivan jäähyn loppupuolella Joni pääsi alivoimalla yksin läpi mutta vastustaja ajeli Jonin kylmäksi maalin edessä ja maali jäi tekemättä. Kyynärpää veressä Joni hakeutui tuomarin puhuttelun kautta wc:n puolelle hoitamaan tilanteessa aiheutunutta haavaa. Samaan aikaan Jesse pääsi kokeilemaan mainitusta rikkeestä aiheutunutta rangaistuslaukausta. Tuloksena tuomarin tuomio että Jesse liikutti palloa taaksepäin ja hylätty suoritus. Patriots sai samassa tilanteessa 2minuutin jäähyistunnon.

Kun vielä Andreas kävi istumassa jäähyn aivan erän lopussa Oilersin vieläkään onnistumatta maalinteossa,komeilivat taululla loppulukemat Kondis 2- Oilers 0.

Hieno ja uhrautuvainen ottelu jossa Kondis taisteli ja onnistui pitämään Oilersin kaukana maalisektorilta. Loput hoiteli Nikke joka liimasi loput pallot. Miehelle 6-divariuran ensimmäinen nollapeli ja voitto Kondikselle. Hieno lopputulos!

Tuomari aloitti jo tarkistamalla Katrin peliluvan ja koko ottelun ajan huomautteli pelitavasta. Jäi tunne että otti Kondiksen silmätikuksi,varsinkin kun päivän toisesta ottelusta Kondis ei ottanut minuuttiakaan.

Toinen ottelu alkoi kello 14 ja vastaan asettui sarjan hännänhuippu IIF 2. Vastustajalla ei ole kausi sujunut suunnitelmien mukaan eikä tulisi sujumaan tämänkään ottelun aikana vaikka pääsivätkin johtoon ajassa 6:16 maalilla joka ohjautui maaliin Teron kautta.

Kondis keräsi kuitenkin itsensä ja pääsi mukaan peliin. Ensimmäinen erä mentiin molempien hyökätessä ja puolustaessa vuorotellen. Ei suuria hetkiä mutta hyvää ja reilua peliä koko erä.

Toisessa erässä Jesse aloitti maalinteon Kondiksen puolesta ajassa 21:07. Maalille ei tarvittu syöttäjää koska Jesse hoiti sen puolen itse.Kuten oli asianlaita myös toisen maalin syntyessä. Tuo maali syntyi ajassa 25:31 ja Kondis siirtyi ottelussa ansaittuun johtoon.

Toisessa erässä saatiin vielä nauttia kolmannestakin Kondis maalista kun hieman uusittu "ykkösketju" paukutti pallon maaliin Janin toimiessa viimeistelijänä Jonin hyvästä syötöstä. Maali syntyi ajassa 27:24 ja Kondis oli viimeistään nyt niskan päällä.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet maalasivat kertaalleen,Kondis ajassa 33:50 Saulin iskiessä maalin Jessen syöttäessä. Tämä maali oli Saulille jo neljäs maali yhtä monessa ottelussa peräkkäin.

Vastustaja rokotti vielä aivan ottelun lopussa Joni virheestä muurissa. Vapaalyönti puolustusalueen oikeasta kulmasta ja vastustaja sai lauttua pallon maaliin Jonin vierestä. Mutta tuossa vaiheessa ottelua oli jäljellä vain 9 sekuntia joten suurta paniikkia ei syntynyt.

Kaksi peliä,kaksi voittoa ja nousua sarjataulukossa. Hieno itsenäisyyspäivän viettotapa. Yksi tuomareilta huomaamatta jäänyt maali(Jykä) ja monta hienoa suoritusta koko joukkueelta. Erityismaininnat menevät Nikelle upeasta maalivahtityöstä, Tonille upeasta alivoimapelaamisesta ja Saulille joka siis onnistui jo neljännessä peräkkäisessä ottelussa maalinteossa.